Brinks, Hofer, Gilson, Lione

The inspiration behind the Brinks Hofer Gilson & Lione Salt Lake City office was to break down the formal social structure traditionally associated with the client/attorney relationship.  Additionally, the design of the LEED certified space is intended to exemplify this national company’s commitment to the environment. . From daylight harvesting and purchase contracts for green power to utilizing modular walls and daylighting/views for all occupied spaces, the new law offices for Brinks, Hofer, Gilson & Lione demonstrates their commitment to sustainable design.

Upon exiting the elevator lobby, the user will immediately notice the minimalist aesthetic which contrasts against the colorful backdrop of the downtown skyline and Wasatch mountains beyond. The reception area is located at the intersection of two corridors – wide at the public zone and tapering down towards more private spaces. A large conference room also located at this intersection is designed to fully open onto the seating area through two oversized sliding barn doors to support hosted events. An operable partitian wall and reconfigurable conference table provides flexibility for large meetings, or smaller training sessions.

The perimeter offices are enclosed with modular translucent glass walls which provide visual privacy at the working level, while permitting sightlines to the sky. Natural light passes through the walls and penetrate the interior spaces. The wide corridors accomodate casual “strolling discussions” while moving past art work from local artists. Strategically located vertical etched glass panels provide ‘soft’ partitians, that create a sense of enclosures and thresholds while not obstructing the passage of natural light. Artificial lighting is distributed indirectly throughout the space and accents the ceiling and soffits that define the seating and circulation areas.

The space also features daylight control systems and six thermal zones for comfort and energy efficiency, plus modular wall panels which may be completely reused for future change. A centralized high density filing system decreases the demand on workstation storage, thus keeping work areas organized and clutter free.

Brinks, Hofer, Gilson, Lione
1 2 3 4 5
info.