Ivins Public Works Facility

The Ivins Public Works building houses the public works office, locker rooms and break room and provides a 3-bay maintenance garage.

Key issues were to provide usable, durable space to maintain vehicles, change clothes and shower for the public works employees and accommodate offices for supervising personnel.

An essential design aspect was that the building would reside in an existing public works compound in a residential neighborhood, with a state park as a backdrop. The city wanted the building to blend with the neighborhood as well as the red rock landscape of the Snow Canyon immediately behind it. This was accomplished by selecting a CMU color that blended the building into the hillside, and keeping the massing of the building as low profile as possible through very low pitched, dark-brown, standing seam roofs.

Ivins Public Works Facility
1 2 3 4
info.